dr. sc. Danko Šourek izvanredni profesor 

Zamjenik pročelnice Odsjeka
ISVU koordinator za preddiplomski studij
ISVU koordinator za povijesne podatke
soba: C-101
telefon: 01/4092-406
konzultacije: pon 12:30 - 14:00
bibliografija: CROSBI

Biografija

Rođen 1979. godine u Zagrebu. Godine 2005. diplomirao povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom diplomskoga rada Naručiteljska i donatorska djelatnost zagrebačkoga kanonika Ivana Znike. Od 2006. (8. VII.) zaposlen kao znanstveni novak u zvanju asistenta na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Katedra za umjetnost renesanse i baroka).

Studijski tri mjeseca boravio u Ljubljani (Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani), te pohađao seminar The Birth of Medieval Europe: Interactions of Power Zones and their Cultures in Late Antique and Early Medieval Italy (Budimpešta, Central European University – CEU; Summer University Program ).

Od 2007. godine upisan na Poslijediplomski doktorski studij povijesti umjetnosti. Sudjeluje u izvođenju nastave iz obveznoga kolegija Likovne umjetnosti renesanse i baroka, te izbornih kolegija na preddiplomskom studiju (Zagreb u XVII. i XVIII. stoljeću: naručitelji, umjetnici, obrtnici, Pavlini i likovne umjetnosti, Rim u Hrvatskoj: isusovci i likovne umjetnosti, Mramorna skulptura XVII. i XVIII. stoljeća u Rijeci i Hrvatskom primorju). Suradnik Leksikografskoga zavoda »Miroslav Krleža« (Likovni leksikon).

ažurirano: 2 Listopad, 2023