Odsjek za
povijest umjetnosti Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Predstavnici studenata u Vijeću Odsjeka za povijest umjetnosti u ak. god. 2021./2022.

Preddiplomski studij

I. godina: Natalija Kolar (zamjena Ema Mrazović)

II. godina: Tia Pošta (zamjena Emma Sabljić)

III. godina: Dora Meštrović (zamjena Martina Makek)

Diplomski studij

I. godina: Ana Lovrić (zamjena Sara Jelaš)

II. godina: Buga Klara Blanuša (zamjena Barbara Šundov)

 

Klub studenata povijesti umjetnosti

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta osnovan je 1996. godine. Od osnutka surađuje s drugim klubovima i udrugama na Fakultetu, kao i s upravom te posebno Odsjekom za povijest umjetnosti koji podupire njegov rad od samoga početka. Klub izdaje časopis »Kontrapost« koji, nastavljajući tradiciju studentskih časopisa »Patina« i »Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti«, objavljuje radove studenata povijesti umjetnosti i drugih srodnih studija. Usto, bavi se i organiziranjem raznih događanja i aktivnosti s ciljem poticanja rada studenata izvan okvira nastave te da posluži kao platforma za upoznavanje s onime što mogu očekivati u nadolazećem radu u struci. Klub tako organizira izložbe u auli Fakulteta, tj. u prostoru ispred knjižnice, zatim tzv. »subotnje kave«, okupljanja studenata subotom ujutro radi posjeta aktualnoj izložbi ili stalnom postavu nekog od zagrebačkih muzeja uz stručno vodstvo te zatim – uz kavu – razgovor o viđenome. Tu su i gostujuća predavanja, izlaganja, tribine i slično, a putem e-maila studenti primaju obavijesti o ponudama za volontiranje, stažiranje i sudjelovanje u različitim projektima (primjerice stažiranje u Laubi), što im može poslužiti kao dobrodošlo iskustvo u budućem zanimanju. Niz godina Klub je izdavao iskaznice članovima s kojima su studenti mogli ostvarivati popuste u mnogim domaćim i stranim muzejima, a one će se od 2012. godine ponovno izrađivati, nakon nekoliko godina pauze. Naposljetku, u studenome 2011. godine Klub je uz potporu Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske i Odsjeka za povijest umjetnosti organizirao i Međunarodni kongres studenata povijesti umjetnosti na kojem je sudjelovao velik broj izlagača s hrvatskih sveučilišta te onih iz susjednih zemalja, a koji je polučio velik uspjeh te je pohvaljen kako od strane izlagača, tako i od nastavnika Odsjeka, od kojih su mnogi sudjelovali kao članovi stručne komisije te moderatori samih izlaganja.

Klub studenata povijesti umjetnosti otvoren je za suradnju sa znanstvenim, muzejsko-galerijskim i drugim ustanovama s područja povijesti umjetnosti i srodnih struka, kao i za prijedloge svojih članova vezane za aktivnosti Kluba. Stoga pozivamo studente povijesti umjetnosti svih godina studija da nam se pridruže!

E-mail: kspuff@gmail.com

Web Kluba studenata povijesti umjetnosti

Facebook grupa

Aktivnosti Kluba

25. II. 2013. – Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta predstavlja svoj novi vizualni identitet koji potpisuje student dizajna Teo Drempetić Čonkić. Prezentaciju s pojašnjenjem dizajnera pogledajte u prilogu.