Miles Glendinning – predavanja u Zagrebu

Pozivamo studente i kolege na dva predavanja prof. Milesa Glendinninga koja će održati 23. i 24. listopada.

Prvo predavanje, pod naslovom “Euros versus Anglos”? Heritage definitions and discourses in Continental Europe, Britain and the United States bit će održano u srijedu 23. listopada s početkom u 18.30 u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske, Preradovićeva 44/1 kat.

Drugo predavanje, pod naslovom Modernist mass housing – towards a global historical and conservation overview bit će održano u četvrtak 24. listopada s početkom u 18.30 u Društvu arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/1.

Oba predavanja bit će održana na engleskom jeziku.

Miles Glendinning profesor je na Sveučilištu u Edinburghu i ravnatelj Škotskog Centra za studije konzerviranja (Scottish Centre for Conservation Studies). Objavljivao je na temu modernističke i suvremene arhitekture i stanovanja i intenzivno je uključen u međunarodnu organizaciju za modernističku baštinu, DOCOMOMO, uključujući osnivanje njezinog Međunarodnog specijalističkog odbora za urbanizam i krajobraz. Neke od njegovih knjiga su nagrađivana „Tower Block“ (sa Stefanom Muthesisusom); „Modern architect“, o radu Sir Roberta Matthewa i povijesti arhitektonskog konzerviranja „The conservation movement – a history of architectural preservation“, objavljene 2013. u izdanju Routledgea. Trenutni istraživački projekti odnose se na iscrpno istraživanje povijesti kolektivnog stanovanja na globalnoj razini i u Hong Kongu: monografija s globalnim pregledom bit će objavljena 2020. (Bloomsbury academic press), a knjiga o Hong Kongu 2021. (Routledge).

ažurirano: 29 Listopad, 2019