Tribina o studentskim publikacijama »Časopisi ćaskaju«

Pozivaju se svi zainteresirani studenti da prisustvuju tribini o studentskim publikacijama »Časopisi ćaskaju« u subotu, 11. ožujka 2017. u 18 sati u Galeriji Šira (Preradovićeva 13).

Tribina okuplja uredništva publikacija tri fakulteta: Akademije likovnih umjetnosti (Skica), Arhitektonskog fakulteta (Folder) i Filozofskog fakulteta (Kontrapost – časopis studenata Odsjeka za povijest umjetnosti). Svaka publikacija je specifična – Skica je novopokrenuti, dok je Kontrapost dugogodišnji časopis, a Folder je novootvoreni portal. Urednici će u prvom dijelu tribine predstaviti publikacije, od toga kako je došlo do inicijative njihovog pokretanja, do pitanja promjena koje uvode iz broja u broj.

Razgovarat će se o interesu studenata za pisanje i objavljivanje vlastitih radova, o ulozi studenta kao urednika, stvaranju vizualnog identiteta časopisa i njegovog financiranja, a raspravljat će se i o pitanju nasljeđa časopisa ili njegova pokretanja. Cilj tribine je okupiti studente srodnih struka te potaknuti diskusiju, osim o samim časopisima, i o mogućim suradnjama i potrebi da se znanje i iskustva dijele i podupiru.

Više informacija pronađite na Facebook stranici događaja.

Pozivnica

ažurirano: 8 Ožujak, 2017