Intensive Programme IntSYSTEM – poziv za prijavu

U okviru europskog projekta LLL Erasmus, nositelj prof. dr. Miljenko Jurković, održava se na otoku Rabu od 1. do 15. lipnja 2014. godine Intensive Programme (IP):

INTEGRATED SYSTEMS OF SOURCES, TECHNOLOGIES AND METHODS – REMOTE SENSING OF HISTORICAL LANDSCAPE (IntSYSTEM).

U programu sudjeluju Sveučilišta: Padova, Clermont Ferrand, Paris XII i Zagreb. Studenata je po 10 sa svakog sveučilišta, a nastavnika 2-3 sa svakog sveučilišta.

Nastava se održava na engleskom jeziku, 8 sati dnevno, dijelom u predavaonici, a dijelom na terenu. Put, boravak i prehrana studenata na Rabu plaćeni su iz sredstava projekta.

Studenti koji se žele prijaviti za sudjelovanje trebaju poslati kratki životopis i “pismo namjere” u kojem će objasniti zašto žele sudjelovati u programu, zašto ih zanima srednji vijek, koje su kolegije iz srednjeg vijeka odslušali ili slušaju, koje rezultate za svoj curriculum očekuju, kao i navesti razinu znanja engleskog jezika.

Mogu se prijaviti studenti svih triju razina: preddiplomski, diplomski i doktorski. Deset kandidata odabrat će povjerenstvo u sastavu: prof. dr. Ognjen Čaldarović, prof. dr. Neven Budak i prof. dr. Miljenko Jurković, koji su ujedno i hrvatski predavači na IP. Barem jedan od kandidata trebao bi imati kombinaciju studija povijesti umjetnosti sa sociologijom, jedan s povijesti, jedan s arheologijom. Program će biti evidentiran u suplementu diplome svakog odabranog kandidata.

Prijave se šalju na mail: miljenko.jurkovic@ffzg.hr, a primaju se do konca siječnja 2014.

ažurirano: 9 Rujan, 2014