Obavijesti o nastavi u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021.

Preddiplomski studij

Obavezni kolegiji

Uvod u ikonologiju

Nastava će se održavati online (Omega – BBB) u redovitim terminima (predavanje srijedom od 12.30 do 14 sati; seminari u tri grupe petkom u 9.30; 10.15; 11 sati). Svi daljnji dogovori na uvodnom predavanju, 3. ožujka 2021. Lozinka za Omegu: uvik

Umjetnost kasne antike i ranog srednjeg vijeka

Održava se hibridno, iznimno u prva dva tjedna online. Nastava počinje u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. u 11 sati. Lozinka za Omegu: karsv_2021

Arhitektura renesanse i baroka

Predavanja će se održavati uživo, prema rasporedu, i on-line preko BBB. Uslijed ograničenja broja mjesta u dvorani zbog trenutnih epidemioloških mjera, molim studente koji će dolaziti na predavanja u D-VI (srijedom od 9.30-11.00) da se jave demonstratorici Nevi Serdarević na serdarevic.neva@gmail.com za sastavljanje rasporeda po grupama za predavanja. Iznimno, prvo predavanje, u srijedu 3. ožujka 2021., održat će se samo on-line. Lozinka za kolegij je arb (u prvom tjednu nastave), a novu lozinku studenti će dobiti na predavanju kao i sve informacije o održavanju kolokvija, seminara i terenske nastave (vježbi).

Prema uputi Uprave, seminari će se izvoditi prema izvornom rasporedu objavljenom na fakultetskim stranicama, četvrtkom od 14.00 – 16.15 u tri grupe u A-126, u hibridnom modelu izvođenja nastave. Detaljne upute o organiziranju nastave studenti će dobiti na prvom predavanju u srijedu, 3. ožujka 2021. Molim studentskog predstavnika da obavijesti sve studente druge godine o ovoj promjeni.

Likovne umjetnosti renesanse i baroka

Nastava će se održavati mješovito: predavanja online (Omega – BBB; utorkom od 12.30 do 14 h, iz D VI – postoji mogućnost slušanja nastave u predavaonici, do popunjenja mjesta u dvorani s obzirom na epidemiološke preporuke; dogovor na prvom predavanju), a seminari uživo u predavaonici u redovitom terminu (tri grupe, utorkom od 17 do 19.15 h, D VI).

Informacije o rasporedu studenata u seminarske grupe i načinu organizacije kolegija studenti će dobiti na prvom predavanju u utorak, 2. ožujka 2021. u redovitom terminu nastave. Moli se predstavnik studenata 2. godine preddiplomskoga studija da se na početku semestra (od 1. ožujka 2021.) javi mailom doc. dr. sc. Tanji Trška (ttrska@ffzg.hr) kako bi dobio lozinku za kolegij na Omegi i proslijedio ju kolegama.

Teorija i povijest povijesti umjetnosti

Na daljinu: predavanja (ponedjeljak 9.30-11); seminari I, II (utorak 9.30-11)

Terenske vježbe: izvan zgrade fakulteta

Zaštita spomenika kulture

Prvo predavanje održat će se u četvrtak, 4. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Moli se predstavnik studenata 3. godine preddiplomskoga studija da se javi mailom red. prof. dr. sc. Z. Juriću (zljuric@ffzg.hr) kako bi dobio lozinku za kolegij na Omegi i proslijedio ju kolegama.

Izborni kolegiji

Umjetnost starih civilizacija

S obzirom da u predstojećem ljetnom semestru doc. dr. sc. Tin Turković nije u mogućnosti održati izborni kolegij preddiplomskog studija Umjetnost starih civilizacija, molimo studente prijavljene na kolegij da što prije odaberu druge izborne kolegije iz ponude Odsjeka.

Antičko slikarstvo

S obzirom da u predstojećem ljetnom semestru doc. dr. sc. Tin Turković nije u mogućnosti održati izborni kolegij preddiplomskog studija Antičko slikarstvo, molimo studente prijavljene na kolegij da što prije odaberu druge izborne kolegije iz ponude Odsjeka.

Antička i kasnoantička ladanjska arhitektura na istočnoj obali Jadrana

Nastava na kolegiju izvodit će se online, uživo (Omega, BBB). Lozinka za Omegu: ladarh

Kasnoantička i srednjovjekovna umjetnost Rima

Nastava na kolegiju izvodit će se online uživo. Lozinka za Omegu: Rim_2021

Kasnoantička arhitektura i umjetnost u Dalmaciji

Nastava na kolegiju izvodit će se online uživo. Lozinka za Omegu: Dalmacija_2021

Karolinška Istra

Održava se hibridno. Nastava počinje u srijedu, 3. ožujka 2021. u 11 sati. Iznimno prvi tjedan online radi podjele u grupe za hibridnu nastavu. Lozinka za Omegu: ki20

Terenska nastava će se održati.

Srednjovjekovna umjetnost Venecije

Nastava na kolegiju održavat će se online, iz fakultetske dvorane, bez prisustva studenata. Prvo predavanje će se održati u srijedu, 3. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: itomas@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Srednjovjekovna umjetnost južne Dalmacije

Nastava na kolegiju održavat će se online, iz fakultetske dvorane, bez prisustva studenata. Prvo predavanje će se održati u petak, 5. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: itomas@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Barokna skulptura kontinentalne Hrvatske

Prema ranijoj najavi, nastava iz kolegija održavat će se online, putem aktivnosti BBB (predavanje) dostupne na stranici kolegiji na OMEGA-i. Mole se studenti da se jave na e-mail dsourek@ffzg.hr zbog lozinke za pristup OMEGA-i.
dr. sc. Danko Šourek, doc.

Povijest konzerviranja u Zagrebu od 1850. do 1945.

Prvo predavanje održat će se u srijedu, 3. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: zljuric@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Interpolacije II

Prvo predavanje održat će se u utorak, 2. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: zljuric@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Transforming Encounters: American Art of the 19th and 20th Centuries

Nastava na kolegiju održavat će se uživo u predavaonici ukoliko to budu dopuštale epidemiološke mjere, a u protivnom online.

 

Diplomski studij

Starohrvatska umjetnost i kultura. Povijesni prostor Hrvatske od kasne antike do konca srednjeg vijeka

Održava se hibridno. Nastava počinje u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. u 12.30 sati. Iznimno prvi tjedan online radi podjele u grupe za hibridnu nastavu. Lozinka za Omegu: sukpp20

Terenska nastava će se održati.

Bizantsko slikarstvo od IX. do XIV. stoljeća

Nastava na kolegiju održavat će se uživo u predavaonici ukoliko to budu dopuštale epidemiološke mjere, a u protivnom online.

Samostanska arhitektura Hrvatske

Nastava na kolegiju održavat će se online, iz fakultetske dvorane, bez prisustva studenata. Prvo predavanje će se održati u srijedu, 3. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: pmarkovi999@gmail.com kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Sakralna arhitektura u XV. i XVI. stoljeću u Dalmaciji – od ideje do realizacije

Nastava na kolegiju održavat će se online, iz fakultetske dvorane, bez prisustva studenata. Prvo predavanje će se održati u ponedjeljak, 1. ožujka – online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave na e-mail: pmarkovi999@gmail.com kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Ikonografija nakon Tridentskoga sabora

Uvodno predavanje iz diplomskoga kolegija Ikonografije nakon Tridentskoga sabora održat će se u Muzeju grada Zagreba u subotu, 6. ožujka 2021. s početkom u 10.30 sati za prvu grupu (prezimena od A do K) i u 11.30 sati za drugu grupu (prezimena od L do Ž), prema rasporedu navedenom u priloženoj obavijesti o terenskoj nastavi.

Zagrebačka umjetnička baština XVI. – XVIII. stoljeća

Prema ranijoj najavi, nastava iz kolegija održavat će se online, putem aktivnosti BBB (predavanje) dostupne na stranici kolegiji na OMEGA-i. Mole se studenti da se jave na e-mail dsourek@ffzg.hr zbog lozinke za pristup OMEGA-i.
dr. sc. Danko Šourek, doc.

Likovna baština Dubrovačke Republike od XVI. do XVIII. stoljeća: atribucija, stil, ikonografija

Nastava će se održavati uživo u predavaonici u redovitom terminu (prema rasporedu). U slučaju većeg broja upisanih studenata od kapaciteta predavaonice prema epidemiološkim preporukama, nastava će se održavati mješovito (u predavaonici/online). Mole se studenti koji upišu kolegij da u prvom tjednu nastave provjere novije obavijesti na ovoj stranici. Informacije o načinu organizacije kolegija studenti će dobiti na prvom predavanju u četvrtak, 4. ožujka 2021. u redovitom terminu nastave.

Izvaneuropske kulture i moderna umjetnost

Nastava će se održavati online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave mailom na lmagas@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Fotografija u Hrvatskoj do 1945.

Nastava će se održavati online u redovitom terminu (prema rasporedu). Mole se studenti koji su upisali kolegij da se jave mailom na lmagas@ffzg.hr kako bi dobili lozinku za upis kolegija na Omegi.

Zaštita pokretne baštine

Nastava na kolegiju počinje prema rasporedu, u srijedu, 3. ožujka u 17 h, A-126. Održavat će se mješovita nastava te se mole studenti da se jave na mail Višnje Bralić (visnja.bralic@gmail.com) kako bi dobili lozinku za pristup.

Nastavnički smjer

Vizualna kultura u nastavi Likovne umjetnosti

Nastava na kolegiju izvodit će se online.

Hospitacije

Uvodno predavanje će se održati online, a daljnja nastava u srednjim školama.

Praktikum i izvođenje nastave II

Uvodno predavanje će se održati online u redovitom terminu (prema rasporedu), a daljnja nastava u srednjim školama.

ažurirano: 23 Lipanj, 2021