Poziv studentima studija povijesti umjetnosti: I. ciklus studentskih radionica Odsjeka za povijest umjetnosti i Župe Velike Gospe u Dubrovniku

Pozivaju se zainteresirani studenti povijesti umjetnosti na sudjelovanje u I. ciklusu studentskih radionica Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, organiziranom u suradnji s Župom Velike Gospe, Dubrovnik, a koja će se odvijati u Dubrovniku, od 28. rujna do 10. listopada 2015. g.

Sadržaj i ciljevi planiranog I. ciklusa radionica vezani su uz istraživanja dubrovačke katedrale, s primarnim ciljem katalogizacije pokretnih spomenika i arheoloških nalaza pronađenih prilikom istraživanja 1980-ih godina u podzemlju dubrovačke katedrale i Bunićeve poljane, a koji su pohranjeni u južnom potkrovlju katedrale.

I. ciklus radionica, uz praktičan rad sa studentima/polaznicima na sistematizaciji i stručnoj obradi spomenika i pokretnih nalaza (čišćenje, mjerenje, fotografiranje, inventarizacija), obuhvaćat će i predavanja i vježbe, koje će voditi djelatnici Odsjeka za povijest umjetnosti i stručnjaci iz suradničkih institucija (konzervatori, restauratori).

Smještaj polaznika radionice besplatan je i osigurava ga Župa Velike Gospe, Dubrovnik. Polaznicima je osiguran i jedan topli obrok (ručak) u prostorima Biskupskog sjemeništa.

Voditelji I. ciklusa radionica i rada s polaznicima su ak. Igor Fisković, prof. emeritus; dr. sc. Nikolina Maraković, doc.; dr. sc. Ana Marinković, v. asis.; dr. sc. Tin Turković, doc.; dr. sc. Maja Zeman, v. asis.

Prijave zainteresiranih studenata zaprimat će se do 30. kolovoza 2015. g. na mail adresu Maje Zeman (mzeman@ffzg.hr).

Prijava treba uključivati osnovne podatke o kandidatu (ime, prezime, adresa stanovanja, kontakt), godini studija, uz kopiju indeksa (radi uvida u odslušane kolegije), te kratko motivacijsko pismo (do dvije kartice teksta), koje može uključivati i popis objavljenih radova, sudjelovanja na konferencijama, radionicama i dr.

Popis odabranih polaznika i raspored radionice bit će objavljeni na internetskim stranicama Odsjeka 01. rujna 2015. g.

ažurirano: 2 Rujan, 2015