Predavanje – Michael Darling (Museum of Contemporary Art Chicago)

Pozivamo Vas na gostujuće predavanje Michaela Darlinga pod naslovom »Artists Museum« u utorak, 18. listopada 2011. godine s početkom u 9:30 sati u D VI.

Michael Darling (1968.), glavni kustos Muzeja suvremene umjetnosti u Chicagu, diplomirao je povijest umjetnosti na Sveučilištu Stanford, a stupanj magistra i doktora znanosti iz povijesti umjetnosti i arhitekture stekao je na kalifornijskom Sveučilištu Santa Barbara. Autor je niza eseja o umjetnosti, arhitekturi i dizajnu koje objavljuje u prestižnim časopisima kao što su Frieze, Art Issues, Flash Art i LA Weekly. Također je čest gostujući predavač i kustos izložaba suvremene umjetnosti i arhitekture.

Prije dolaska na mjesto glavnog kustosa Muzeja suvremene umjetnosti u Chicagu 2010. godine, radio je kao kustos u Umjetničkom muzeju u Seattleu, gdje je sustavno promicao mlade i neafirmirane umjetnike u okviru programa SAM Next. Također je bio suradnikom Muzeja suvremene umjetnosti u Los Angelesu, gdje je između ostalog, kao član kustoskog tima izložbe The Architecture of R. M. Schindler (2001.), nagrađen prestižnom nagradom Međunarodnog udruženja likovnih kritičara za »Najbolju izložbu arhitekture i dizajna«.

ažurirano: 9 Rujan, 2014