Predstavljanje zbornika 140 godina podučavanja povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu

Predstavljanje Zbornika radova sa znanstvenog skupa 140 godina podučavanja povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu (Zagreb, FF press, 2022.) održat će se u srijedu, 15. ožujka 2023. u 18 sati u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske (Preradovićeva 44, Zagreb).

U zborniku je prikazana povijest duge tradicije podučavanja povijesti umjetnosti i razmatraju se neke od važnih prijelomnih točaka i promjena u toj dugoj povijesti. U fokusu su velikani struke i najvažniji protagonisti koji su bili djelatni na Katedri zatim Seminaru i naposljetku Odsjeku za povijest umjetnosti, prikazani u istraživačkom i didaktičko-pedagoškom aspektu njihova djelovanja. Osvrt na povijest podučavanja povijesti umjetnosti zaključuje se pogledom u budućnost, promišljanjem novih nastavih metoda i kurikula, ali i same struke povijesti umjetnosti okrenute prema izazovima budućnosti.

Zbornik će predstaviti urednici prof. dr. sc. Dubravka Botica i prof. dr. sc. Miljenko Jurković, recenzent dr. sc. Milan Pelc, pročelnik Odsjeka za povijest umjetnosti izv. prof. dr. sc. Franko Ćorić i predsjednik DPUH-a prof. dr. sc. Dino Milinović.

ažurirano: 20 Ožujak, 2023