Promocija časopisa Kontrapost 11

Promocija časopisa Kontrapost održat će se u petak, 16. lipnja 2017. u 19:30 sati u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6).

Uredništvo Kontraposta 11 uvodi značajne promjene u koncept časopisa koje su osuvremenile njegov sadržaj. Tema broja AKT je AKTualan: golo tijelo u umjetničkom i kulturno-povijesnom diskursu usmjerava pažnju na fenomen tijela s kojim se neprestano susrećemo, kako u umjetnosti, tako i u svakodnevnom životnom okruženju. Uz stručne studentske radove, uključen je i dijalog s umjetnicima, kustosima, likovnim kritičarima, profesorima i studentima povijesti umjetnosti o navedenoj problematici, kao i prijevodi stranih tekstova i kritike izložbi i publikacija vezanih uz temu. Uspješna suradnja ostvarena je sa studentima drugih odsjeka Filozofskog fakulteta, a prvi put su uključeni i umjetnički radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramske umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Na promociji će sudjelovati i dr. sc. Josipa Lulić, viša asistentica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i članica uredništva Kontrapost 5.

Uredništvo: Mihaela Cik, Andrea Ćorić, Anja Tomljenović

e-mail: kontrapost.pum@gmail.com

web: kontrapost.ffzg.unizg.hr

Izdavanje časopisa financijski podupiru Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

 

ažurirano: 19 Lipanj, 2017